ΝΕΑ

Αντιμετώπιση Σαλιγκαριών στο Κήπο

Αντιμετώπιση Σαλιγκαριών στο Κήπο

Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου έρχονται και τα πρώτα σαλιγκάρια,τα οποία δρουν συνήθως νύχτα και δημιουργούνε πρόβλημα τόσο στο λαχανόκηπο μας όσο και στα φυτά μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι τα σαλιγκάρια τρώνε το τρυφερό μέρος των φυτών.
Στα πιο νεαρά κηπευτικά η παρουσία σαλιγκαριών μπορεί να είναι καταστροφική τόσο για την ίδια τη καλλιέργεια όσο και για την εμπορική αξία των κηπευτικών.
Τα σαλιγκάρια μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα σε καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά καθώς και σε νεαρά δενδρύλλια καρποφόρων δέντρων γεμίζοντας με τρύπες τα φύλλα των φυτών και λαχανικών.

Παρακάτω παραθέτουμε 2 βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των απρόσκλητων επισκεπτών και ένα τρόπο με συμβατική καταπολέμηση

Ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης των σαλιγκαριών χρησιμοποιώντας 1 από τα 2 προϊόντα που προτείνουμε είναι με τη χρήση του SLUXX HP (Βιολογική σαλιγκαρίνη) ,πρόκειται για σκεύασμα κοκκώδες κοχλιολειμακοκτόνο ,έχει ελκυστικές ιδιότητες και δρα δια στομάχου.
Μετά την κατάποση του προϊόντος, τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες σταματάνε να τρέφονται και να εναποθέτουν εκκρίσεις στα φυτά.
Δεν υπάρχει ανάγκη συλλογής των νεκρών σαλιγκαριών επειδή μετά τη λήψη του δολώματος αυτά τείνουν να πηγαίνουν σε απομονωμένα μέρη για να πεθάνουν.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με χρήση του SLUG GONE (βιολογική σαλιγκαρίνη) ,πρόκειται για εντελώς φυσικό τρόπο να κρατήσουμε τα σαλιγκάρια μακριά από τον κήπο μας.
Κατάλληλο για κήπους βιολογικής καλλιέργειας.
Παράγεται από μαλλί προβάτου, είναι σε μορφή πέλετς, το διασκορπίσουμε στο έδαφος γύρω απ τα φυτά και αφού δεχθεί υγρασία σχηματίζει ένα φυσικό χαλί γύρω από τα φυτά, έτσι αποτρέπει τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια να πλησιάσουν, επίσης βοηθάει στη συγκράτηση υγρασίας και παρέχει και θρεπτικά στοιχεία βραδείας απελευθέρωσης.

Ο συμβατικός τρόπος είναι με τη χρήση της γνωστής σαλιγκαρίνης othello 3gb με δραστική ουσία: Metaldehyde 3% β/β η οποία εφαρμόζεται στην γραμμή σποράς ή φύτευσης ή ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του εδάφους.
Η σαλιγκαρινη ειναι κοχλιολειμακοκτόνο σκευασμα με δράση επαφής και στομάχου.
Μετά από λήψη του δολώματος και την αρχική υπερέκκριση βλέννας τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες χάνουν την κινητικότητα τους, παραλύουν και πεθαίνουν.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους όπως σπορεία,φυτώρια,λαχανόκηποι,ανθοκομικές καλλιέργειες.