ΝΕΑ

Ανοιξιάτικοι & Καλοκαιρινοί Βολβοί. Οδηγός Καλλιέργειας

Ανοιξιάτικοι & Καλοκαιρινοί Βολβοί. Οδηγός Καλλιέργειας

Το τέλος του χειμώνα και η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για να φροντίσουμε τον κήπο και τις γλάστρες μας, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι και φθινόπωρο να είναι γεμάτος χρώματα και αρώματα!

Στη λίστα που ακολουθεί θα αναφερθούμε στα κυριότερα είδη ανοιξιάτικης φύτευσης.

Τα βολβώδη φυτά είναι η καταλληλότερη επιλογή για να δώσουμε μια ποικιλία χρωμάτων στο χώρο, φυτεύοντας τα είτε σε κενά σημεία, είτε περιμετρικά από άλλα μεγαλύτερα φυτά.

Αμαρυλλίδες:
Ένα όμορφο φυτό που εντυπωσιάζει με τα μεγάλα πολύχρωμα λουλούδια του.
Πρόκειται για ένα από τους πιο όμορφους και εντυπωσιακούς βολβούς με μεγάλα και εντυπωσιακά λουλούδια πάνω σε μεγάλους και μακριούς ανθοφόρους βλαστούς.
Εντυπωσιάζουν σε κήπους ,παρτέρια καθώς και σε βεράντες μέσα σε γλάστρες. Έχουν την ικανότητα να βγάζουν ρίζες και να αναπτύσσονται σε βάζα με νερό χαρίζοντας μας άμορφα άνθη και χρώματα μέσα στο σπίτι.
Ενδεικτικά ορισμένες αμαρυλλίδες θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Αμαρυλλίδα Διπλή Λευκή Ice Queen | White Peacock 22/24 (1 βολβός)

Αμαρυλλίδα elvas διπλή δίχρωμη

Αμαρυλλίδα Μονή Ροζ (1 βολβός)

Λίλιουμ:
Τα λίλιουμ είναι από τα πιο αγαπημένα βολβώδη λουλούδια που μας χαρίζουν υπέροχη ανθοφορία με τα μεγάλα και εντυπωσιακά κρίνα τους. Τα λουλούδια των λίλιουμ έχουν διάφορα σχήματα σε μορφή κυπέλλου, καμπάνας ή τρομπέτας, ενώ διαθέτουν και πολλά χρώματα από άσπρο και ροζέ μέχρι πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο. Τα περισσότερα λίλιουμ ανθίζουν την περίοδο του καλοκαιριού και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για φύτευση σε γλάστρα, καθώς και για να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο πολύχρωμο σκηνικό στον κήπο μας.

Οι κρίνοι των λίλιουμ είναι ιδανικά λουλούδια για να στολίσουμε σε βάζο στο σαλόνι και στο γραφείο μας, καθώς μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

Ενδεικτικά ορισμένα λίλιουμ θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Λίλιουμ Ασιατικό Lollypop (1 τεμ.)

Λίλιουμ Οριεντάλ Δίχρωμο σε Λευκό – Φούξια χρώμα (Lilium Oriental Double Magic Star)

Γλαδιόλες:
Η γλαδιόλα είναι ένα βολβώδες λουλούδι που φυτεύεται άνοιξη και ανθίζει το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει για τα σπαθοειδή, μυτερά φύλλα της, πράσινου χρώματος, και για τα εντυπωσιακά άνθη της, διατεταγμένα κατά μήκος σε ανθοφόρο βλαστό που σε ορισμένες ποικιλίες ξεπερνά και το ένα μέτρο.

Στα άνθη της γλαδιόλας συναντάμε μεγάλη χρωματική ποικιλία με διάφορες αποχρώσεις όπως λευκό, κίτρινο, ιώδες, μωβ, κόκκινο και πορτοκαλί, καθώς επίσης υπάρχουν δίχρωμες ποικιλίες γλαδιόλας.
Ενδεικτικά ορισμένα γλαδιόλες θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Γλαδιόλα νάνα άγρια nanus mirella

Γλαδιόλα νάνα άγρια nanus impressive

Γλαδιόλα νάνα άγρια δίχρωμη nanus atom

Βεγόνιες διπλές:
Η βιγόνια, γνωστή και ως μπιγκόνια ή βιγκόνια, είναι αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται κυρίως σε γλάστρα στην αυλή και σε μπαλκόνι, καθώς και σε κρεμαστά καλάθια. Λουλούδι χαμηλής ανάπτυξης, που φτάνει σε ύψος συνήθως 40-50 εκατοστών, η βιγόνια χαρακτηρίζεται από έντονο πράσινο, γυαλιστερό φύλλωμα και πολλά μικρά ρόδινα ή λευκά άνθη.
Ενδεικτικά ορισμένες βιγόνιες θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Μπιγκόνια/Βιγόνια αρωματική Begonia double orange

Μπιγκόνια/Βιγόνια αρωματική Begonia double pink

Μπιγκόνια/Βιγόνια αρωματική Begonia double yellow

Ντάλιες:
Θα συναντήσουμε ποικιλίες ντάλιας με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη λουλουδιού, καθώς επίσης σε απίστευτα χρώματα, από λευκό, κρεμ, κίτρινο, μέχρι ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινο, ακόμη και σκουροκόκκινο που πλησιάζει σχεδόν το μαύρο.

Οι ντάλιες αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο και σε γλάστρα στο μπαλκόνι, προσφέροντας μία πανδαισία χρωμάτων, γι’ αυτό και έχουν πιστούς θαυμαστές που κάθε χρόνο τις καλλιεργούν φανατικά. Τα πανέμορφα λουλούδια της ντάλιας αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή και για στολισμό σε βάζο.
Ενδεικτικά ορισμένες ντάλιες θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Nτάλια Hy Trio

Ντάλια Ανεμώνη Take Off (φάκελος 1 τεμ.)

Nτάλια Jowey Joshua

Κάλλα:
Οι κάλλες είναι αγαπημένα βολβώδη φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, τα κρίνα, που εμφανίζονται συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού ή την άνοιξη σε πιο θερμές περιοχές.
Η πιο γνωστή ποικιλία κάλλας είναι αυτή που έχει λευκά άνθη, ανθίζει την περίοδο της άνοιξης.
Υπάρχουν πολλές ακόμα πανέμορφες ποικιλίες κάλλας με εντυπωσιακά χρώματα όπως κίτρινα, ροζ, μωβ, κόκκινα ακόμα και πορφυρά άνθη.
Η κάλλα σε αρκετές περιοχές της χώρας μας ονομάζεται φυτό πάπια και είναι ο πιο ανθεκτικός κρίνος που μπορούμε να φυτέψουμε σε παρτέρια στον κήπο, σε γλάστρα και ζαρντινιέρα στην αυλή και το μπαλκόνι, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και ως φυτό εσωτερικού χώρου.
Ενδεικτικά ορισμένες Κάλλες θα βρείτε παρακάτω στην κατηγορία βολβοί – ερασιτεχνικά φάκελα-άνθη.

Κάλλα Μώβ

Κάλλα Λευκό – Μπορντό (Picasso)

Κάλλα Πορτοκαλί (Salmon)

Κάννα:
Κάννα ένα καταπληκτικό τροπικό φυτό για τον κήπο σας,
είναι ανθεκτικός πολυετής μικρός, βωλβώδης θάμνος με μεγάλα, φύλλα και παχύ ριζικό σύστημα. Οι Κάννες, μοιάζουν με τις μπανανιές χωρίς τον κορμό μιας και είναι συγγενικό τους είδος. Η Κάννα είναι ένα πολύ δημοφιλές καλλιεργούμενο λουλούδι σε τροπικές και εύκρατες περιοχές παράγοντας εντυπωσιακά, εξωτικά άνθη.

Προτείνουμε στις μεταφυτεύσεις αλλά και στη σπορά νέων φυτών τη χρήση Βιολογικής ακτιβοζίνης όπου βελτιώνει τη δομή του εδάφους και ενεργοποιεί διάφορους μικροοργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε αυτό,με εμφανή αποτελέσματα στο κήπο και τη βεράντα σας.

Βιολογική Ακτιβοζίνη για Πλούσιες ρίζες και Μεταφυτεύσεις 400gr